Trajnostna rast.
Izboljšanje delovnega okolja.

Inovativnost in rast zahtevata znanje in izkušnje, s katerimi zaposleni že desetletja aktivno sooblikujejo uspeh podjetja.

Okoli "people in logistics"
deluje v državah
narodnosti označuje moč in raznolikost skupine Hödlmayr
odstotkov ekipe Hödlmayr je voznikov.
Trajnostna rast

Vizija kot glavno izhodišče za rast

Agilnost, hitrost in duh povezanosti so podjetje Hödlmayr pripeljali že skozi številne velike krize. To pomeni, da odgovorni ravnajo odločno in z zelo jasnim poudarkom na srednje- in dolgoročnih temah, da bi še izboljšali konkurenčno prednost podjetja. Novi trgi, naložbe in inovacije so aktualni bolj kot kdaj koli prej.

Oblikujemo skupaj. Izboljšanje delovnega sveta.

Naše dejavnosti in ukrepi

Ugodnosti za generacije

Zadovoljstvo zaposlenih je predpogoj, da jih lahko trajno zadržimo v podjetju. Zato podjetje Hödlmayr poleg splošnih ugodnosti ponuja tudi posebne dodatne storitve, prilagojene vsaki generaciji.

Pregled ugodnosti

 

Certifikat v skladu z ISO 45001

Osrednje teme, kot sta varnost pri delu in zdravje, se znotraj skupine Hödlmayr prav tako celostno obravnavajo. Prikazane so kot del integriranega sistema upravljanja in so certificirane v skladu s standardom ISO 45001.

Vsak zaposleni na vsaki lokaciji ima dostop do službe medicine dela s pooblaščenim zdravnikom za medicino dela.

 

 

Na poti - največja skupina zaposlenih v središču

Hödlmayr kot eno največjih logističnih podjetij za vozila v Evropi dosledno stavi na privabljanje k poklicu in namenja posebno pozornost varnosti voznikov.

Vozniki podjetja Hödlmayr - piloti ceste

Piloti na cesti: "Varnost na prvem mestu"

Na eni strani imamo stalne naložbe v vozni park. Tovornjaki so, na primer, opremljeni z varnostnimi funkcijami, kot so retarderji, ojačane motorne zavore za zastoje, predvidljivi tempomati ter pomočniki za vzdrževanje razdalje in ohranjanje voznega pasu. Poleg tega se je Hödlmayr odločil za nove standardne vlake in s tem za nov dvižni sistem "Smart Lift", ki zagotavlja enostavno nakladanje in razkladanje. Prav tako so vsi sedeži v tovornjakih tako imenovani udobni sedeži, za katere so značilne posebne ojačitve v naslonjalu in sedalni površini.

Drugi osrednji poudarek varnostnega paketa podjetja Hödlmayr je celovito usposabljanje in stalno nadaljnje usposabljanje. Faza usposabljanja pilota podjetja Hödlmayr traja štiri tedne. Poleg tega se redno izvajajo treningi za voznike.

 

Izobraževanje in nadaljnje usposabljanje, raznolikost in enake možnosti

Individualni razvoj

Kot mednarodno družinsko podjetje Hödlmayr svojim zaposlenim ponuja varno okolje z vsestranskimi razvojnimi možnostmi.

Gumb: Preberi več

Aktivno sooblikovanje tem prihodnosti

Avtomobilska industrija se spreminja, mobilnost se preoblikuje. Avtonomna vožnja, souporaba avtomobilov, alternativne možnosti pogonov - korenite spremembe so v teku in prihodnost še nikoli ni bila tako razburljiva kot danes. Pri podjetju Hödlmayr je mogoče vsak dan dejavno soustvarjati pri temah usmerjenih v prihodnost.

Enake možnosti

Vse funkcije v skupini podjetij so na voljo vsem osebam z ustreznimi kvalifikacijami in izkušnjami. Seveda pri tem spol in starost ne igrata nobene vloge.

Digitalna skladnost

V podjetju Hödlmayr je pomembno, da nenehno povečujemo potenciale digitalizacije. Če na trgu ne najdemo potrebnih rešitev, se zanašamo na lasten razvoj.

Z digitaliziranimi procesi in sodobnimi delovnimi mesti je pogosto citirana preobrazba delovnega sveta daleč od uresničitve. Ključnega pomena je, da zaposlene dejavno vključimo v digitalni napredek in jih spremljamo.

CFO Robert Horvath