Voznik tovornega vozila pri podjetju Hödlmayr:
piloti na cesti

people in logistics

So odločilni dejavnik uspeha za nas in našo povezavo med internimi strokovnimi oddelki podjetja Hödlmayr in našimi strankami. Kot strokovnjak ne samo, da na cesto s seboj prinesete moč svoje kompetence, temveč tudi najbolj raznolika vozila naših strank.

Strokovno nakladanje in razkladanje občutljivih in dragocenih novih in rabljenih vozil je ena od posebnih kompetenc naših voznikov podjetja Hödlmayr. Pri tem boste sploh med prvimi, ki bodo lahko sodelovali v fascinantnem svetu vozil. Za volanom in v kokpitu ene vodilnih svetovnih blagovnih znamk, saj so običajno znani le iz brošur ali filmov. Pa tudi občutiti moč tovornjaka, ki je pravkar zapustil tekoči trak tovarne, navdušenje najbolj raznolikih posebnih vozil velikega formata. Kot avtomobilski navdušenec boste pri nas zagotovo prišli na svoj račun, kot naš strokovnjak pa boste lahko v neposrednem stiku z našimi strankami kmalu dokazali svoje široke izkušnje z različnimi vozili.

Pregled vseh razvojnih ukrepov: 

  • Akademija za voznike
  • usposabljanje voznikov
  • tehnično usposabljanje (nakladanje, hidravlika, varnost itd.)
  • tečaj angleščine
  • Razvojne možnosti na področju koordinacije voznikov ali usposabljanja voznikov

 

Da bi svojim profesionalcem zagotovili pomoč iz prve roke, vlaga Hödlmayr na vsaki lokaciji v lastnega vaditelja voznikov, ki se 100 % svojega delovnega časa posvečajo podpori voznikom pri vsakodnevnem delu in s tem izboljšanju kakovosti in delovne varnosti. Osnova sodelovanja kot voznik pri podjetju Hödlmayr je pri tem 4-tedensko osnovno izobraževanje, pri katerem se vozniki interno izobražujejo teoretično in praktično. Ob tem pa so stalno na voljo tudi usposabljanja za teme, ki so relevantne za poklic, kot je npr. zavarovanje vozila in tovora ali ekološka vožnja.

Christian Wansch

Christian Wansch je pri podjetju Hödlmayr že od avgusta 1990. Začel je s pripravništvom kot poklicni voznik.

Vrhunec tega pripravništva je bil, da je bilo že v 2. učnem letu mogoče peljati tovorno vozilo s spremljevalcem. Po nekaj letih dela kot voznik tovornega vozila sem opravil preizkus za učitelja vajencev, da bi lahko spremljal vajence na vožnjah. Skupaj je bilo to okoli 80 vajencev, od katerih sem jih lahko spremljal 40-50. Prav tako sem usposobil nove voznike, "poklic" učitelj voznikov takrat še ni obstajal.

Christian Wansch
Teamleiter Fahrerbetreuung

Po uspešno opravljenem pripravništvu za "strokovnjaka za špedicijo" se je kot vodja ekipe preselil na področje podpore voznikov. Leta 2021 je Christian opravil kvalifikacijski preizkus za sektor tovornega prometa in je poleg tega vodja prometa in komercialni vodja za prevoz v podjetju Hödlmayr Logistics GmbH: "Delo z vozniki je vedno zelo razburljivo. Vsak dan nas čakajo novi izzivi."

 

STE PRIPRAVLJENI NA NOVE DOGODIVŠČINE?
PRIJAVITE SE TUKAJ:

 

NA PROSTA DELOVNA MESTA

INICIATIVNA PRIJAVA