Upravni odbor podjetja Hödlmayr

Robert Horvat

DI (FH) Robert Horvath, MBA
CFO

  • Rojen leta 1976
  • Vstop v podjetje 2020
  • Član upravnega odbora od leta 2020

 

Robert Horvath - vizionar in strokovnjak za finance

Finančni direktor in član uprave družbe Hödlmayr International AG

Po končani višji strojni šoli je Robert Horvath študiral na visoki strokovni šoli Steyr in končal svoj MBA na Univerzi LIMAK. Svojo poklicno pot je začel pri podjetju Porsche AG Stuttgartu. To je bil njegov vstop v avtomobilsko industrijo, ki ga spremlja v njegovi poklicni karieri na različnih delovnih mestih. Od leta 2006 je več kot 14 let delal za Rübig GmbH, nazadnje kot upravljavec holdinga. Pod njegovim vodstvom je skupina povečala prodajo na 70 milijonov in število zaposlenih iz 150 na več kot 500. Z močnim poudarkom na preoblikovanju mu je uspelo internacionalizirati srednje veliko podjetje v globalno aktivno skupino podjetij z ustanavljanjem novih podružnic v Nemčiji, na Slovaškem, Kitajskem in ZDA.

Robert Horvath je od julija 2020 zaposlen kot finančni direktor in član upravnega odbora pri Hödlmayr International AG. V svoji vlogi je odgovoren za finance, kontroling, pravo, kader, IT, nabavo in družbeno odgovornost ter trženje in komunikacijo. 

Robert Horvath živi v partnerstvu in je oče dveh otrok. Prosti čas preživlja z družino, jadra na regati, smuča in ima rad vzdržljivostne športe. Kot vseživljenjski učenec širi svoja obzorja s potovanji in z različnimi strokovnimi knjigami na področju vodenja in upravljanja.

"Iti še korak dlje - vedno obstaja rešitev." - Robert Horvath

Andreas Sundl

Andreas Sundl - strateg in logistični strokovnjak

Operativni direktor in član upravnega odbora družbe Hödlmayr International AG

Andreas Sundl je od 1. julija 2021 vodja operative in v upravnem odboru podjetja Hödlmayr International AG. V svoji funkciji je odgovoren za operativne zadeve kot tudi za celotno mednarodno prodajno dejavnost.

Njegova kariera pri podjetju Hödlmayr se je začela leta 2007. Od takrat uspešno in s strastjo vodi podružnice v Avstriji, Nemčiji in na Češkem. Od leta 2017 je Andreas Sundl tudi generalni direktor podjetja Hödlmayr Rail GmbH. Pod njegovim vodstvom je uspel zgraditi stabilno organizacijo in ustvariti predan vodilni kader. To je družbam omogočilo, da so pomembno prispevale k splošnemu uspehu skupine Hödlmayr.

Pred podjetjem Hödlmayr je bil zaposlen na različnih funkcijah pri Avstrijskih železnicah ÖBB in Rail Cargo Austria. Na koncu je bil Andreas Sundl na položaju generalnega direktorja pri Car Rail Logistics, skupnem podjetju avstrijskih železnic ÖBB in podjetja Hödlmayr. Rodil se je v Gradcu, obiskoval gimnazijo Melk/Donau in se nato usposabljal za nadzornika vožnje v operativnem oddelku pri ÖBB.

Andreas Sundl je poročen in ponosen oče dveh otrok. Prosti čas preživlja z družino in dvema psoma. Poleg tega ga lahko srečate na golf igrišču, na jadranju, v hribih na gorskem kolesarjenju ali s knjigo. Vprašate ga lahko za nasvet o dobri knjigi ali restavraciji.

Moto Andreasa Sundla:
"Vetra ne moreš spremeniti, lahko pa prilagodiš jadra." - Aristotel