Ustvarjamo dostope
do inovativnih rešitev

Inovacije podjetja Hödlmayr: digitalizacija v vzponu

 

S številnimi lastnimi razvoji in usmerjenimi naložbami v podjetju Hödlmayr spodbujamo digitalizacijo v logistiki vozil. Tukaj je majhen vpogled:

aplikacija za voznike

aplikacija za voznike

S pomočjo interno razvite aplikacije podjetja imajo naši vozniki na voljo vse potrebne informacije in podatke o naročilu. Ta digitalna inovacija je naslednji korak do 100-odstotno brezpapirne obdelave naročil.

LCS

LCS

Track & Trace

Sledenje vozil je enostavno: naš logistični nadzorni sistem našim strankam ob uporabi svojih osebnih dostopnih podatkov omogoča dostop do vseh pomembnih informacij o njihovih vozilih v realnem času. Poleg tega lahko stranka preko logističnega nadzornega sistema (LCS) neposredno sproži procese in dejanja. Zahvaljujoč neposrednemu dostopu se je mogoče hitro odzvati tudi na nepredvidene dogodke in posebne primere.

Spremljajte svoje vozilo

Avtonomni konvoji tovornjakov

Avtonomni konvoji tovornjakov

Delno avtonomna vožnja je prihodnost za transportna in gospodarska vozila. Pri tem se tovornjaki virtualno medsebojno povežejo, na čelu kolone vozi vodilno vozilu, ostali pa mu v tesnem razmaku sledijo v koloni - brez ogrožanja varnosti v cestnem prometu. Prednost takega digitalno povezanega konvoja je, da je omogočen optimalen način vožnje v zavetrju. Posledično je mogoče doseči znaten prihranek goriva in s tem znatno zmanjšanje CO2-emisij.

 

TIS

TIS

EDI-povezave

EDI-povezave

EDI (Electronic Data Interchange) je elektronska izmenjava poslovnih dokumentov. Naše EDI-povezave so vmesnik do vseh naših pomembnih OEM-jev (proizvajalec originalne opreme oz. proizvajalec vozila). Konkretno to pomeni, da je mogoče v podjetju Hödlmayr vse podatke obdelati 100-odstotno elektronsko. Tako se je mogoče izogniti ročnim procesom, pri katerih so možne napake, velike količine podatkov pa je mogoče obdelati v resničnem času. To je osnova za digitalne medpodjetniške procese in njihovo preglednost.