Multimodalni koncept prevoza vozil:

tovornjak, železnica in ladja 

Povpraševanje za prevoz

Optimiziramo transportne tokove naših strank na podlagi njihovih individualnih zahtev. To naredimo z združevanjem prevoza s tovornjakom, železnico in ladjo.

Tako lahko v želenem času zagotovimo optimalno transportno rešitev. S tem se zmanjšajo tudi drage prazne vožnje in čakalne dobe.

Kombiniran prevoz: trajnostno in prilagodljivo

Hödlmayr je eden vodilnih evropskih dobaviteljev lastnega transportnega voznega parka za vozila. Mednarodni in nacionalni prevoz vozil se izvaja z lastnimi tovornjaki ter z integracijo in nadzorom vlakov.

Po vsej Evropi imamo obsežno transportno in logistično mrežo.

PREVOZ S TOVORNJAKOM

Prilagodljiva rešitev za osebna vozila in težke prevoze 

PREVOZ S TOVORNJAKOM

Karoserije tovornjakov, prilagojene za prevoz osebnih vozil in enoprostorcev, omogočajo prevoz mešanega tovora. Posledično je mogoče optimizirati kombinacije tovorov.

Najboljša možna kakovost prevoza je zagotovljena z rednim usposabljanjem voznikov podjetja Hödlmayr v internem izobraževalnem centru podjetja.

Povpraševanje za prevoz

Visoko in težko - ni problema!

Hödlmayr se s temo težkega prevoza ukvarja že vse od leta 1973. Za prevoz tovornjakov, gradbenih strojev ali kmetijskih vozil (vključno s traktorji ali kombajni) so na voljo posebej zasnovani tovornjaki.

Poleg tega je mogoče prevažati gospodarska vozila z lastno osjo (t. i. jockey vozila).

Vaše prednosti:

  • optimiziranje pravilne razdelitve obremenitve osi
  • zmanjšanje lastne teže in lažje postavljanje tovornega vozila
  • večji izkoristek tovora za stranko

PREVOZ POSEBNEGA TOVORA?

H7000 je karoserija, ki so jo razvili zaposleni pri podjetju Hödlmayr za prevoz težkih tovornih vozil s prekomerno višino ali težo. Transport zelo dolgih ali zelo širokih vozil poteka s podporo spremljevalnega vozila. Hödlmayr prevzame načrtovanje optimalne transportne poti, organizira potrebna dovoljenja in pripelje vozilo zanesljivo do namembnega mesta.

ŽELEZNIŠKI PREVOZ

ŽELEZNIŠKI PREVOZ

Trajnostne transportne rešitve so med najpomembnejšimi temami naših strank v transportni in logistični verigi.

Za nas trajnost ni samo modna beseda, ampak del naše strategije podjetja. Železniški promet je že več kot 10 let bistven del našega portfelja.

Dobro je vedeti:

Hödlmayr Rail Logistics GmbH prepelje več kot 250.000 vozil na leto po železnici.

Za mednarodne kupce se vozila prevažajo v Nemčijo, na Madžarsko, Slovaško, v Slovenijo, Belgijo, Avstrijo, Romunijo in Italijo. Od leta 2022 je železniška proga Barcelona (Španija) <> Schwertberg (Avstrija) del logističnega omrežja Hödlmayr.

Za svoje stranke uporabljamo celotne enotne tovorne vlake z nadstropnimi in nizkopodnimi vagoni.

Za podjetje Hödlmayr je nadaljnja premestitev naših prevozov vozil na tirnice bistveni del doseganja naših ciljev v okviru naše trajnostne strategije, ki so v nekaterih primerih celo bolj ambiciozni kot cilji EU.

Liudmyla Tarasenko, generalna direktorica Hödlmayr Rail Logistics GmbH

LADIJSKI PREVOZ

LADIJSKI PREVOZ

V sodelovanju z izkušenimi partnerskimi podjetji vam nudimo integracijo transportov po rekah in morju z dostavo in odvozom s tovornimi vozili ali železnico.

Hödlmayr ima celinske plovne poti ob Donavi v Ennshafnu in v Györu:

  • Enshafen: možnost za nakladanje in razkladanje s sistemom RoRo, lasten skladiščni prostor podjetja z zmogljivostjo 5000 vozil
  • Györ-Gönyü: lastni pontonski most za natovarjanje in raztovarjanje vozil, skladiščna površina: 7.600 m²

Z okrepljenim vključevanjem vodnih poti v multimodalno zasnovo distribucije vozil prispeva Hödlmayr k razvoju stvarne in tudi ekološko smiselne alternative tovornim vozilom in železnici.

HÖDLMAYR VAM NUDI IDEALNO PRILAGOJENE REŠITVE.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE