Bewustmaking betekent een kwestie actief aankaarten. Daarvoor is een overzicht van de status quo nodig. Dat omvat de CO2-voetafdruk in overeenstemming met het GHG-protocol en het duurzaamheidsverslag volgens de GRI-norm.
Bewustmaking betekent ook een klare kijk hebben op complexe uitdagingen en realistisch zijn zonder de passie en het streven naar kwaliteitsvolle prestaties en creativiteit te verliezen.
Om onze voetafdruk op middellange tot lange termijn tot nul te herleiden, focussen we ons op drie basispijlers voor CO2-reductie: VERMIJDEN - BEPERKEN - COMPENSEREN. Het is nu eenmaal zo dat alternatieve aandrijfsystemen voor vrachtwagens die geschikt zijn voor grootschalig gebruik of spoorlijnen met een betere beschikbaarheid niet van de ene op de andere dag in het leven geroepen kunnen worden. Daarom is het voor ons des te belangrijker om bewust vooruitgang te boeken op het vlak van duurzaamheid, actief deel te nemen aan de vormgeving van die vooruitgang en hem begrijpelijk te maken voor alle stakeholders.
Onze duurzaamheidsdoelstellingen
VERMIJDEN - BEPERKEN - COMPENSEREN
Door onze doeltreffende duurzaamheidsstrategie consequent toe te passen, streven we de doelstellingen van de Europese Green Deal na. Als pionier mikken we zelfs nog hoger.
Bovendien houden we actief rekening met de verwachtingen van onze stakeholders. Dat zijn bijvoorbeeld klanten, medewerkers, eigenaars, banken, verzekeringsmaatschappijen, leveranciers, autoriteiten en omwonenden.
OVERKOEPELENDE VERANKERING IN PLAATS VAN SILO-DENKEN
Een eenzijdige fixatie op klimaatbescherming zonder rekening te houden met de economische en sociale aspecten doet geen recht aan de principes van duurzaamheid zoals Hödlmayr die opvat.
De nadruk ligt op het samenbrengen van alle relevante aspecten in dit verband – economie, milieu en maatschappij –, omdat duurzame ontwikkeling alleen mogelijk is met een overkoepelende aanpak.
Met behulp van verschillende systematische benaderingen, zoals de materialiteitsanalyse volgens de GRI-normen en het in kaart brengen van de SDG's (zie onderstaande grafieken), werd de materialiteit vanuit verschillende invalshoeken beoordeeld. Op basis daarvan werden uiteindelijk twaalf centrale thema's vastgesteld voor de Hödlmayr-groep.
Tegelijkertijd wordt het directe verband tussen de belangrijke thematische gebieden en de sustainable development goals (SDG's) duidelijk.