Portret podjetja

Podjetje je specializirano za celotno dobavno verigo - od prevzema vozil iz tovarne ali vstopnega pristanišča do dostave prodajalcu vozil, lastniku voznega parka ali zasebnemu končnemu kupcu. Poleg tega skupina Hödlmayr svojim avtomobilskim strankam ponuja različne posebne storitve za "oplemenitenje" vozil.

Hödlmayr dejaven v 16 državahima eno največjih evropskih logističnih mrež v avtomobilskem segmentu

Danes je skupini podjetij v 16 državah zaposlenih 1.600 oseb. Glavni sedež podjetja je v Schwertbergu v Zgornji Avstriji. Skupno ima skupina 570 posebnih transporterjev za vozila, lastne celovite koncepte vlakov in skladiščno površino za 55.000 vozil. Letno dostavi okoli 1,7 milijona vozil. Hödlmayr deluje kot agent za končni prevzem v štirih tovarnah avtomobilov in dostavi 340.000 novih vozil na leto. Zaradi tega je Hödlmayr eden najpomembnejših evropskih akterjev v avtomobilski industriji, leta 2022 pa je prigospodaril promet v višini 290 milijonov evrov.

Trajnostna rast za podjetje Hödlmayr pomeni širitev močnega tržnega položaja v Evropi in njegovo zagotovitev za naslednje generacije. V ta namen podjetje nenehno vlaga v koncepte trajnostne in inovativne mobilnosti ter v infrastrukturo za alternativne pogonske tehnologije. Poleg tega so zagotovljene posebne ponudbe za ponudnike souporabe avtomobilov in voznih parkov ter dostave na dom za končne uporabnike.