Hödlmayr optimizira notranje logistične procese vozil

| Tehnologija in trajnost

Hödlmayr International AG je s svojo strategijo za digitalizacijo naredil še korak naprej. Sem sodi tudi popolna digitalizacija internih logističnih procesov za več okrog 500.000 vozil letno. Na področjih upravljanja terminalov in delavnic avstrijski strokovnjak za logistiko vozil uporablja rešitev SYNCROTESS podjetja za razvoj programske opreme INFORM iz Aachena. Projekt se bo najprej začel na štirih avstrijskih lokacijah podjetja Hödlmayr, nato pa se bo razširil na vse ostale lokacije v Evropi.

Digitalna pomoč pri sprejemanju odločitev na terminalu in v delavnici

Dolgoročni cilj je, da bi se procesi na parkirnih mestih in v delavnicah vseh logističnih centrov načrtovali, upravljali in optimizirali z enotno, vendar regionalno prilagodljivo IT-rešitvijo. "Pomembno nam je bilo, da ustvarimo enotno, prilagodljivost IT-rešitev za vse enote skupine Hödlmayr. Tako se lahko samostojno, prilagodljivo in v najkrajšem možnem času odzovemo na nove procesne zahteve in zahteve naših strank," pravi Robert Horvath, CFO in član uprave pri Hödlmayr International AG.

V primeru podjetja Hödlmayr bodo algoritmi v prihodnje prevzeli naloge dodelitve premikov vozil do zaposlenih, izbora parkirnih mest ter določanja zaporedja naročil pri obdelavi v delavnicah. Ta samodejna dispozicija vselej poteka v centralni krmilni enoti na osnovi pravil, opredeljenih glede na lokacijo. To podjetju Hödlmayr omogoča t. i. Magement-by-Exception, kar pomeni, da referenti posegajo samo še v izjemnih primerih, vendar pa imajo kljub temu popoln pregled nad stanjem in statusom vsakega vozila in naročila.