Hödlmayr in Digitrans optimizirata aerodinamiko s praznimi tovornimi prikolicami

| Tehnologija in trajnost

Zmanjšanje emisij dizelskega goriva in CO₂: če so vožnje praznih tovornjakov neizogibne, jih želi Hödlmayr želi izvajati čim bolj učinkovito in virom prijazno.

Zato se je Hödlmayr povezal s svojim partnerjem DigiTrans GmbH, ki je specializiran za strateška področja avtonomne, elektrificirane in omrežne mobilnosti ter logistike. Podjetji skupaj raziskujeta možen vpliv položaja nakladalne rampe na zračni upor praznih avtotransporterjev. Cilj projekta je najti idealni položaj, ki ustvarja najmanjši upor, saj to vodi do zmanjšanja porabe goriva in s tem emisij CO2.

Po prvih obetavnih rezultatih se Hödlmayr veseli nadaljnjih raziskav, ki jih je mogoče učinkovito izvesti zahvaljujoč digitalni simulaciji drsnega toka, imenovanega "Air optimizer" podjetja DigiTrans GmbH.

To je bil naslednji projekt po različnih testih, ki so vključevali platooning. Pri tem je več tovornjakov elektronsko povezanih v enoto, ki zavira in krmili sinhrono s prvim vozilom. Tovornjaki lahko vozijo tesno eden za drugim, izkoriščajo zavetrje in tako prihranijo dragoceno gorivo in CO₂. Poleg tega se poveča varnost voznikov in jih podpira pri njihovih dejavnostih.

Več informacij o trajnosti in platooningu najdete tukaj: https://www.hoedlmayr.com/slo/trajnost/podnebje-in-viri