Novi Hödlmayrjev raziskovalni tovornjak podpira razvoj avtonomne vožnje

Spodbujanje trajnostne mobilnosti in spodbujanje raziskav prihodnjih tehnologij je za nas osrednjega pomena. Zato z veseljem podpiramo Digitrans GmbH in njihove ambicije na strateških področjih avtonomne, elektrificirane in omrežne mobilnosti in logistike.

Digitrans & Hödlmayr - trajnostno sodelovanje

Hödlmayr ponuja nov raziskovalni tovornjak, opremljen s številnimi asistenčnimi sistemi. Tovornjak je v prvem koraku pripravljen za predelavo na "drive by wire". V drugem koraku bo integriran "Drive Pilot", ki omogoča visoko avtomatizirano vožnjo na ravni 3. Vozilo je bilo predstavljeno 16. novembra na tiskovni konferenci na Digitransovi testni stezi (testnem poligonu) v St. Valentinu s strani gospodarskih deželnih svetnikov Zgornje in Spodnje Avstrije, Markusa Achleitnerja in Jochena Danningerja ter direktorice Digitransa Eve Tatschl-Unterberger. Ob tej priložnosti je bil predstavljen tudi nov zunanji zalivalni sistem.

V imenu družbe Hödlmayr je bil na dogodku prisoten CFO Robert Horvath: "Inovativnost je bila del Hödlmayrjeve DNK že od samega začetka. Novo avtomatizirano tovorno vozilo želimo uporabiti v različnih primerih uporabe na področju tovornega prometa in preizkusiti različne tehnologije v praksi. Primer tega je "platooning" - več tovornjakov, ki so elektronsko povezane v enoto, ki zavira in krmili sinhrono s prvim vozilom. Tovornjaki lahko vozijo tesno eden za drugim in izkoristijo prednost zavetrja. To prihrani dragoceno gorivo in CO2. S tem je povečana varnost voznikov in podpora pri opravljanju njihovega dela. Naši cenjeni vozniki so in bodo ostali najpomembnejši steber našega poslovanja."

 

(C) Land_OOE Grilnberger