Ali ste vedeli, da ima Hödlmayr International

skladiščne površine, katerih celotna površina ustreza več kot pribl. 200 nogometnim igriščem?

Ali ste vedeli, da v Hödlmayr International

govorimo več kot 25 jezikov?

Ali ste vedeli, da je Hödlmayr International

po železnici transportiral že več kot 115.000 vozil?

Ali ste vedeli, da Hödlmayr International

proizvaja tok v lastnih hidroelektrarnah in fotovoltaičnih napravah?

AMZ je postal City Car Logistics Vienna

Hödlmayr se širi na nova poslovna področja

Schwertberg / Dunaj. Strokovnjak za logistiko vozil Hödlmayr je prevzel 100 odstotkov podjetja AMZ na Dunaju Simmering. AMZ je bil doslej kot del skupine AVS pristojen za predajo vozil, skladiščenje ali pripravo vozil za stranke za lizing in podjetja z velikimi voznimi parki vozil. Hödlmayr bo nadaljeval s temi storitvami in še naprej razvijal podjetje pod novo blagovno znamko City Car Logistics Vienna.

„Za nas je to odlična priložnost, na širšem območju Dunaja ponudimo naše storitve na področju ponovnega trženja ali ocenjevanja v bližini. Sočasno želimo to ponudbo dosledno prilagoditi prihodnjim potrebam mobilnosti velikega mesta“, je razložil Andreas Sundl, direktor v Hödlmayr Logistics GmbH. Da bi lahko ponudili najboljšo storitev, bo tako treba vlagati v infrastrukturo za nalaganje vozil z alternativnimi pogonskimi tehnologijami. Tudi za ponudnike deljenja avtomobilov (carsharing) bomo pripravili posebno ponudbo, ki med drugim zajema vzdrževanje, čiščenje ali polnjenje rezervoarja vozila.

Sundl vidi v naložbi odlično priložnost, da na teh poslovnih področjih zbere dodatne izkušnje. „Naloge so tu kljub temu zelo drugačne glede na naše osrednje poslovanje. Tu bi radi našli in izkoristili možne sinergije“, je utemeljil direktor finančne za katerega finančni vidiki teh nakupov v prvem koraku niso bistveni. Z blagovno znamki City Cars, ki se mora postaviti na novo, pa so sprejete tirnice, ki omogočajo širjenje poslovnega modela na druge evropske metropole. Sundl: „Če se bo projekt razvijal tako, kot si zamišljamo, bomo razmišljali o teh korakih. Za zdaj pa velja, da bomo zaenkrat to lokacijo na Dunaju razvijali naprej.“<br/>

Fotografije