Tudta, hogy a Hödlmayr International

annyi raktárterülettel rendelkezik, amely kb. 200 futballpályának felel meg?

Tudta, hogy a Hödlmayr International-nél

több mint 25 nyelven beszélnek?

Tudta, hogy a Hödlmayr International

már 115 000 járművet szállít vasúton?

Tudta, hogy a Hödlmayr International

saját vízerőművekkel és fotovoltaikus berendezésekkel generál áramot?

Az AMZ „City Car Logistics Vienna” néven működik tovább

A Hödlmayr új üzleti területekre is terjeszkedik

Schwertberg / Bécs. A járműlogisztikai szakértő Hödlmayr 100%-ban átveszi az AMZ vállalatát. Az AMZ eddig az AVS-Csoport tagja volt, amely járműszállítással, raktározással vagy járművek előkészítésével foglalkozott lízingügyfelek és nagy járműflottával rendelkező vállalatok számára. A Hödlmayr viszi tovább ezen szolgáltatásokat, és a vállalatot City Car Logistics Vienna néven fejleszti tovább.

„Számunkra ez egy tökéletes lehetőség arra, hogy Bécs térségében is jelen legyünk újraértékesítési, ill. véleményezési szolgáltatásainkkal. Ezen szolgáltatásainkat egyben szeretnénk a jövőbeli nagyvárosi közlekedési igényekhez szabni“, mondja Andreas Sundl, a Hödlmayr Logistics GmbH ügyvezetője. Azért invesztálunk az alternatív meghajtású járművek töltőállomásainak infrastruktúrájába, hogy a legjobb szolgáltatást nyújthassuk számukra. A carsharing szolgáltatók számára is különleges ajánlatot kínálunk, amely magában foglalja többek között a járművek karbantartását, tisztítását vagy feltöltését.

Sundl tökéletes lehetőséget lát ebben a befektetésben arra, hogy további tapasztalatokat szerezzenek ezen üzleti területeken is. „Az itt felmerülő kihívások nagyban eltérnek a fő profilunktól. Olyan lehetséges kombinációkat szeretnénk itt találni és használni is“, mondja az ügyvezető, melyek számára ezen üzletszerzés pénzügyi aspektusai nem jelentősek első lépésben. Az új pozícióba lépő City Cars márkával olyan pontokat célzunk meg, amelyek segítségével más európai nagyvárosokban is elindíthatjuk ezt az üzleti modellt. Sundl: „Ha a projekt az elképzeléseink szerint fejlődik, akkor gondolkodunk majd ezekről a lépésekről. Jelenleg a bécsi telephelyet kell továbbfejlesztenünk.”

Fényképek