Věděli jste, že společnost Hödlmayr International

disponuje skladovacími plochami, jejichž celková plocha odpovídá ca 200 fotbalovým hřištím?

Věděli jste, že se ve společnosti Hödlmayr International

mluví více než 25 jazyky?

Věděli jste, že společnost Hödlmayr International

přepravuje již 115 000 vozidel po železnici?

Věděli jste, že společnost Hödlmayr International

vyrábí elektřinu vlastními vodními elektrárnami a fotovoltaickými zařízeními?

AMZ se stává City Car Logistics Vienna

Hödlmayr expanduje do nových oblastí podnikání

Schwertberg / Vídeň. Expert na logistiku vozidel Hödlmayr přebírá 100% podíl ve společnosti AMZ, Vídeň Simmering. Doposud byla společnost AMZ součástí skupiny AVS, která byla zodpovědná za převody vozidel, skladování nebo přípravu vozidel pro leasingové zákazníky a společnosti s velkými vozovými parky. Hödlmayr bude v těchto službách nadále pokračovat a společnost rozvíjet pod novou značkou City Car Logistics Vienna.

„Je to pro nás skvělá příležitost k tomu, abychom v širším okolí Vídně mohli nabízet naše služby v oblasti remarketingu nebo posuzování. Zároveň chceme tuto nabídku důsledně přizpůsobovat budoucím potřebám mobility velkého města,“ vysvětluje Andreas Sundl, výkonný ředitel Hödlmayr Logistics GmbH. Aby bylo možné poskytnout co nejlepší servis, je zapotřebí investovat i do infrastruktury dobíjecích stanic pro vozidla s alternativními pohonnými technologiemi. Speciální nabídka je připravena také pro poskytovatele carsharingu, která zahrnuje mimo jiné údržbu, čištění nebo tankování vozidel.

Sundl považuje investici za perfektní příležitost k získání další zkušenosti v těchto oblastech podnikání. „Úkoly se však velmi liší od našeho klíčového businessu. Chceme zde najít a využít možné součinnosti,“ vysvětluje výkonný ředitel, pro kterého nejsou finanční aspekty této akvizice v prvním kroku podstatné. S nově se rozvíjející značkou City Cars byl však nastaven kurz, který umožní zavedení obchodního modelu i v dalších evropských metropolích. Sundl: „Pokud se projekt bude vyvíjet tak, jak si představujeme, budeme o těchto krocích přemýšlet. Nyní je však prvním krokem další rozvoj pracoviště ve Vídni. “

Fotky